Møl - bekæmpelse af mølMøl - bekæmpelse af møl

Møl

 

Møl i tekstiler

Der findes flere forskellige arter af møl, men de to der gør mest skade i vores tekstiler, er tekstilmøl, klædemøl og pelsmøl.

Møl lægger omkring 100 - 150 æg i deres levetid. Æggene er forholdsvis svære at få øje på, da de lægges i revner og spækker. Man finder dem også i tøjet, som regel i folderne. De findes også imellem hårene i tæpper, uldtøj, pelsværk osv.

Ved normal stuetemperatur, tager det 3-7 dage før larverne kommer ud af æggene. Er temperaturen 0 C, dør larverne i løbet af 3 uger.

 

Bekæmpelse

Det er næsten en umulig opgave som privatperson at bekæmpe møl, da man som privatperson ikke kan købe en gift som er langtidsvirkende. Dels kræver det en stor erfaring og det vil i langt de fleste tilfælde være mest rentabelt at kontakte et skadedyrsfirma til at udføre bekæmpelsen. Man skal regne med 2 - 3 behandlinger med 14 dags mellemrum.
 

Møl i madvarer

Der findes to arter af møl der gør skade på vores madvarer - tofarvet frømøl og melmøl. Ens for dem begge er, at de angriber tørret frugt, mandler, nødder, gryn, korn eller kornprodukter. De to møl arter lægger mellem 200 - 400 æg. Æggene anbringes normalt direkte i varerne, hvorefter de nyudklækkede larver trænger ind i varerne, men æggene findes også i revner og sprækker. Under de rette forhold tager udviklingstiden fra æg til voksen 25 - 41 dage. Så under de rette omstændigheder kan der komme mange møl generationer i løbet af et år.

 

Bekæmpelse


Uanset hvilken møl art der er tale om, vil det være mest rentabelt at lade et skadedyrsfirma stå for bekæmpelsen, da de har den fornødne erfaring, også som beskrevet i overnævnte tekst.

Se eventuelt undersiden Serviceaftaler.


Kontakt os for evt. rådgivning eller bekæmpelse.
 

Pris på bekæmpelse af møl

En behandling betyder, at du skal have sprøjtet minimum 2 gange med 2 ugers mellemrum. Vores produkter er godkendt til at bruge indendørs og bliver brugt på bl.a. hospitaler, i restauranter og i institutioner. Vores produkter er langtidsvirkende, hvilket du ikke kan købe dig til i håndkøb, som f.eks. hos det lokale byggemarked og de forskellige helse butikker. Du kan være hjemme under behandlingen.

Vores priser ligger alt fra, hvor mange m2 du bor på, men her er hvor priserne typisk starter:

 

Skal der behandles i en ejendom grundet spredning af møl, bliver der omdelt beboersedler til beboerne med 3 fastlagte datoer.

Følg os på Facebook Medlem af brancheforeningen for skadedyr