Bid om natten efter køb af ny dyne i Ikea


Hej,

Jeg ved godt, at jeg er sent ude i forhold til hvor længe det har stået på.
Jeg købte den 20/3 en dyne i IKEA (min eneste forbindelse til udlandet! jeg har snakket med IKEA og dynen er produceret et halvt år forinden jeg købte den), og to uger efter, altså den 12. april, fik jeg et bid i løbet af natten, som hævede ekstremt op. Jeg troede først det var en allergisk reaktion på et myggestik, og gjorde derfor ikke noget ved det. Jeg har sidenhen fået flere bid: Bid 2+3 den 12. april, bid 4 den 14 maj, bid 5 den 2 juni, bid 6 den 16 juni, bid 7 den 19 juni bid 8+9+10 den 29. juni, bid 11 den 30. juni. Siden der har jeg sovet med lys tændt under min seng, og er derfor ikke blevet bidt siden.
Jeg har fået at vide, at det måske er væggelus, men jeg i forhold til hvad folk fortæller om hvor meget de formerer sig, så bliver jeg i tvivl. Kan du hjælpe mig med hvad det kan være der hærger i min seng?

Svar fra skadedyrseksperten:
Det er uden tvivl væggelus, ud fra det du beskriver. Men det er ikke noget vi kan give IKEA skylden for, for du får dem ikke med hjem med dynen. Hvis du bor i lejlighed, spreder de sig via rørgennemføringer, så det er ikke sikkert det kun er din lejlighed der er væggelus i. Mange mennesker kan leve med dem uden at vide de er der, da de ikke reagerer overfor deres bid som du gør. Så derfor skal du gå til administrator/bestyrelse og bede dem ringe til os, da det er samtlige lejligheder i din opgang der skal behandles. Det er nytteløst kun at behandle din lejlighed, og hvis du har haft det så længe som du har, skal du gøre noget ved det hurtigst muligt inden de spreder sig endnu mere. Du har meldepligt når du har væggelus.


Spørgsmålet "Spørgsmål: Bid om natten efter køb af ny dyne i Ikea" hører under skadedyret væggelus
Følg os på Facebook Medlem af brancheforeningen for skadedyr