duer på altanen


Jeg har et problem med duer på altanen. Altanen er på ca 2 m2 og "inadvendt", så duerne har tilsyneladende valgt den som læ for vejret osv. Alle altaner i bygningen har duenet sat op da det er et generelt problem, men disse net bliver tit ødelagt. Vi har været på ferie og er kommet tilbage til en altan der er dækket af duelort indeni og der er en enkelt due som går rundt i altanen, tilsyneladende såret. Normalt kan vi skræmme duerne væk, men denne flytter sig ikke.

Jeg vil derfor høre om I kunne komme med et overslag på hvad det ville koste at få desinficeret altanen, sat et nyt (holdbart) duenet op -- der er kroge hertil i toppen af altanen (bunden af overboens altan)-- samt at få fjernet den due der befinder sig på altanen. Jeg behøver ikke et bindende tilbud i første omgang, bare et overslag så jeg ved hvad jeg nogenlunde skal af med hvis jeg vælger at få det klaret professionelt hos jer.


Svar fra skadedyrseksperten:
Duer på altaner er mange gange et stort problem. Så snart man er væk i et kort stykke tid eller slet ikke bruger sin altan, vil duerne "flytte ind", da der er ro og fred. Vi gør det ikke i net, da vi for det første ikke ser pænt ud på ejendommen og at de går i stykker meget hurtigt, og de penge man har ofret på det, vil være spildt. Det bedste man kan gøre på en ejendom hvor duerne er på altanerne er, at man laver en "dueindfangning", hvor der bliver stillet indfangningsbure op stratetiske steder på altaner og på ejendommen. Det er vigtigt at vide, at de duer der bliver født på ejendommen, altid vil vende tilbage. Der vil på denne måde blive flere og flere duer år efter år. Får man stillet bure op og der bliver kørt et antal dage hvor duerne bliver fanget ind og aflivet, vil bestanden falde meget hurtigt og der vil ikke bare lige flytte nye duer ind dagen efter.


Spørgsmålet "Spørgsmål: duer på altanen" hører under skadedyret duer
Følg os på Facebook Medlem af brancheforeningen for skadedyr