Hvordan foregår bekæmpelse af væggelus?


Hej
I torsdags fik jeg konstateret at jeg har væggelus af et skadedyrsfirma og jeg har formentenlig haft dem i nogen tid, men det er først nu, at de er begyndt at gå til angreb. Vi er stadig i gang med at finde et tidspunkt med firmaet hvor de kan komme og sprøjte hele min lejlighed til. Indtil da har jeg selv prøvet at holde niveauet at lusene nede ved at støvsuge lejligheden især min sovesofa med jævne mellemrum samt givet lejligheden især sovesofaen en ordentlig tur med trinol. Hvilke erfaringer har I med denne gift?
Efter en masse søgen på nettet har jeg fundet frem til at et skadedyrsfirma skal komme forbi mindst 3 gange og sprøjte med 2. ugers mellemrum, før man er nogenlunde sikker på, at alle lusene er væk. MEN jeg har svært ved at finde en guide til, hvordan man skal forholde sig mellem disse sprøjtninger.
Lige nu er ALT hvad der hedder tekstiler fra lejligheden i gang med at blive vasket på minimum 60 grader og tørretumblet for derefter at blive opbevaret et sikkert sted i sorte sække hvor bæsterne ikke er.
Men hvornår er det hensigtsmæssigt, at begynde at ligge ens tøj, håndklæder osv. tilbage i skabet? Samt ens tæpper og puderne til sovesofaen, som normalt plejer at være der?
Jeg føler mig virkelig frustreret og føler at jeg lige nu lever i en masse forskellige plastikposer :-(
Tak på forhånd.

Svar fra skadedyrseksperten:
For det første må du ikke selv få et skadedyrsfirma ud og bekæmpe kun din lejlighed, da de kan sprede sig til resten af opgangen. Der kan være andre i opgangen der har væggelus, men bare ikke bliver bidt, så de ved derfor ikke de er der. Du har pligt til at melde det til ejendommen, som dernæst skal kontakte os for en samlet bekæmpelse. Du skal endelig ikke sprøjte med andet end hvad der er til formål at udrydde væggelus med, da du kan sprede dem yderligere.


Spørgsmålet "Spørgsmål: Hvordan foregår bekæmpelse af væggelus?" hører under skadedyret væggelus
Følg os på Facebook Medlem af brancheforeningen for skadedyr