Kakerlakker Kakerlakker

Kakerlakker

Udgivet den 16. januar 2018

Kakerlakker

Mange har den overbevisning at kakerlakker er noget der kun lever i udlandet, men kakerlakker stortrives også her i Danmark, hvor anmeldelserne faktisk stiger.
 
Vi har her i landet to typer kakerlakker vi typisk støder på og det er primært den tyske kakerlak og den brunstribede kakerlak. Der kan dog også findes orientalske og amerikanske kakerlakker.

Den tyske kakerlak

Den tyske kakerlak er den mest almindelige at støde på i Danmark. Den bliver op til 15mm og kan kendes ved de to mørke striber den har ved forkroppen. Den bærer rundt på dens æg kapsel og efter et par måneder kommer 30-40 nymfer ud.
Den tyske kakerlak er praktisk talt altædende og lever varme steder, hvor temperaturer er mellem 25-30 grader. Udover varmen er fugt også en vigtig faktor for optimale levebetingelser. Det vil sige steder hvor der er varmt og fugtig trives den tyske kakerlak. Selvom der er en stuetemperatur på 21 grader, vil der bag hårde hvidevare være varmere og fugtigt, så kakerlakkerne kan trives. Derfor er den tyske kakerlak at finde i køkken og badeværelse.

Den brunstribede kakerlak

Den brunstribede kakerlak trives som den tyske kakerlak også varme steder, hvor temperaturen er mellem 25-30 grader. Men til forskel har den brunstribede kakerlak ikke brug for at leve fugtige steder, så det vil sige den findes omkring alle apparater der genererer varme. Derfor kan de findes ved varmerør, radiatorer og faktisk endda i tv’et. Derfor har den også fået navnet TV kakerlakken.
Den brunstribede kakerlak lægger sin æg kapsel fra sig i revner og sprækker hvor den optimale temperatur er og efter et par måneder kommer 10-20 nymfer ud.

Kan man selv bekæmpe kakerlakker?

Før bekæmpelsen af kakerlakker starter, gælder det om at gøre deres levebetingelser så dårlige som mulige. Hvis du forsøger at bekæmpe kakerlakker selv, skal du være meget opmærksom på at jo mere gift du sprøjter eller udlægger, jo større er chancen for de bliver resistente.
Bor du i en etageejendom, skal du også være opmærksom på, hvis du starter med at sprøjte med håndkøbs insektgift, risikerer du at sprede dem til yderlige lejligheder og derved gør bekæmpelsen meget sværere. Derfor anbefaler vi, hvis du ikke har den korrekte viden angående bekæmpelse af kakerlakker, bør du overlade dette til professionelle.
Hvis du overlader bekæmpelsen til os, kommer vi med erfaringen og den korrekte gift. Vi hjælper dig med at gøre levebetingelserne så dårlige så mulige og finder den bedst mulige bekæmpelsesstrategi for dig.

Hvor kommer kakerlakkerne fra?

Kakerlakker er ekstremt gode til at gemme sig og kan skjule sig i meget små revner/sprækker eller folder. Når vi importerer madvare fra andre lande, kan der være chance for at der sidder kakerlakker i emballagen eller inde i indpakningen, hvis ikke der korrekt kontrol af skadedyr og fødevarer på fabrikken. Udover at slæbe dem med hjem med madvarer, kan de også gemme sig i vores kuffert efter en ferie. Når så kufferten bliver stilet ind i vores hjem, kravler kakerlakkerne i skjul og begynder at formere sig.

Er du i tvivl om du har kakerlakker?

Tøv ikke med at kontakte os

Vi sidder klar til at hjælpe dig ved telefonen
Følg os på Facebook Medlem af brancheforeningen for skadedyr